Varkensvlees met bokbier



Ingrediënten:

750 gr magere hamlappen
2 uien
2 el olijfolie
2 el mosterd
2 el azijn
1 blikje tomatenpuree
1 el tijm (vers)
2 laurierblaadjes
1 flesje bokbier
1 prei
1 winterwortel
1 el gember op siroop
peper en zout
Bereidingswijze:

Snijd het vlees in dobbelstenen. Pel de ui en snipper hem.
Verhit de olie in de pan en bak het vlees en de uien lichtbruin.
Voeg de mosterd, azijn, tomatenpuree, tijm, laurierblaadjes en
het bier toe en stoof zachtjes met de deksel op de pan 1,5 uur.
Snijd intussen de prei en de winterwortel in kleine stukjes.
Voeg de prei, de wortel en de gember de laatste 30 minuten toe.
Breng op smaak met zout en peper. Serveer er een salade met
aardappelpuree bij.





Home